20 január 2011

Le vagyok....

lassulva! Semmi nem megy, úgy ahogy szeretném. Kriszti lányomat szombat hajnalban műtötték vakbélgyulladással - már itthon van, minden OK. A kicsinek egyszerre nő 4 foga, alig alszik - persze én se,  a nagyobbik fiamnak hiába van felmentése angolból - nem osztályozhatják, most mégis megbuktatták félévkor. Hiába a hivatalos papír a tanulási nehézségéről, a magyar nyelvtani kötelező fejlesztésről, nem fejlesztik nyelvtanból, "mert sok a gyerek". Érdekes, míg nem kaptuk meg a papírt, addig járhatott korrepetálásra, azóta nem.
Na, ez most kibukott belőlem. Egyébként igyekszem ezek mellett, hogy végre valami hasznosat produkáljak a Meskára, mert szerencsére a héten eladtam két termékemet is, és nagyon sovány lett a kirakatom. Most úgy érzem magam, ahogyan ez a maci kinéz:

6 megjegyzés:

  1. Szegény, nagyon összejött neked most minden rossz. :((
    Jobbulást a nagylánynak, szűkebb környezetemben az elmúlt hónapban hármat műtöttek vakbélre. :(
    Ezt nem értem, hogyha van papírotok, hogy nem lehet osztályozni, akkor hogy buktathatják meg? A lányom osztályában van egy tanuló, aki állandóan lóg és nem tanul, osztályozó vizsgára sem ment el - na őt buktassák meg! De a fiadat, miért?
    Nem könnyű most neked látom, de legalább a boltocskád beindult :)
    Fel a fejjel!

    VálaszTörlés
  2. Jaj szegényem,össze jöttek dolgok rendesen..Mielőbbi teljes gyógyulást lányodnak.
    Kicsinek meg reméljük hamar kibújnak fogacskák, mi karácsonykor jártunk ugyan ebbe cipőbe..:)
    Az iskola mindig húzós téma, én is épp gondolkodom, hogy lányomat elkellene vinni normális helyre vizsgálatra,olvasási, helyesírási gondjai vannak..örök harcot kell vívnunk gyerekeinkért..:)
    Örülök, hogy beindult boltocskád, alkotgassál csak közbe, legalább kicsit kikapcsol mindennapokból..:)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, köszi, most jól jön, hogy kicsit vigasztaltok.
    Az úgy volt, hogy 1 évnyi harc után végre adott az iskola beutalót a nevelési tanácsadóba, mert a gyerekemnek egyszerűen nem megy az angol. De a nyelvtan sem - ha látnátok a füzetét, képtelen még másolni is helyesen. És lassú az írásban és az olvasásban is. Ezért küzdöttem, hogy legalább angolból mentsék fel, és többet foglalkozhassunk a magyarral. A szakvizsgálat kiderítette, hogy gyerekemnek - bár átlagnál magasabb az intelligenciája, magyarul nem hülye és még csak nem is lusta, mint az iskola gondolja - egyszerűen képtelen az angol szavakat megjegyezni, a nyelvtan szabályokat alkalmazni. Se angolból, se helyesírásból nem osztályozhatják. Erre az iskola reakciója: van egy új jogszabály - nem magyarázzák el mi az, csak küldözgetnek tanártól-igazgatóhelyettesig-mindenhová, és kijelentették, bizony Norbi megbukik, szedje össze magát! Hát most paff vagyok!

    VálaszTörlés
  4. Fel a fejjel! Nem tudok okosat írni, csak azt, hogy jobb napokat kívánok nektek! Jobbulást, jó jegyeket, türelmet, egészséget, jókedvet:)

    VálaszTörlés
  5. Ne hagyd magad, járj pontosan utána dolgoknak,el nem hiszem,hogy csak így módosíthatják kényük kedvük szerint hozzáállásukat..

    VálaszTörlés
  6. Nézz be hozzám, adnák neked valamit:)

    VálaszTörlés

Gyors és egyszerű módon írhatsz ide:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...